StartvanjeDag.nl - een positieve start van je thuisschooldag!

Voeten wassen

Op Witte Donderdag (a.s donderdag) denken de christenen aan een aantal gebeurtenissen die zijn gebeurd vlak voor het sterven van Jezus...

Het is was een zware dag voor Jezus. Hij wist wat hem allemaal te wachten stond (sterven op een hele nare manier). Zijn laatste avond wilde hij graag samen met zijn vrienden doorbrengen. Het was ook nog eens een hele bijzondere avond, want ze vierden die avond samen met elkaar het Joodse bevrijdingsfeest (Pesach).

De maaltijd begon wel een beetje vreemd. De leerlingen gingen gelijk aan tafel, terwijl ze normaal gesproken aandacht zouden geven aan een Joods reinigingsritueel: handen en voeten wassen (ze liepen in die tijd op sandalen). Maar toen ze dat oversloegen omdat niemand de minste wilde zijn en een ander zijn voeten wilde wassen, nam Jezus deze taak van een knecht op zich en waste Hij de voeten van zijn leerlingen. Jezus maakte duidelijk, dat dit ook zijn werk was. Hij leerde zijn vrienden zo dat het belangrijk is om andere mensen te dienen.

Ben jij bereid om de voeten van een ander te wassen? Niet echt natuurlijk...ieuw :-) maar figuurlijk. Iets doen voor een ander, ook als je het niet leuk vind of geen zin hebt om te doen?

Joram, dezelfde jongen als uit het filmpje van gisteren, waagt zich wél aan het voeten wassen van anderen...

Iris Nitrauw (NWI)

Iris is docent Levensbeschouwing en mentor op het Revius Wijk. Geboren in 1985, getrouwd en moeder van 2 kinderen.