StartvanjeDag.nl - een positieve start van je thuisschooldag!

Pasen

Pasen is de belangrijkste feestdag van alle christelijke feesten.

Pasen is het feest van de opstanding, het weer levend worden van Jezus. Jezus heeft het goed gemaakt tussen God en mensen. Er is vergeving van alle zonden (verkeerde dingen die mensen doen), omdat Jezus deze schuld op zichzelf nam toen hij stierf aan het kruis. Het is voor de christenen een boodschap van hoop. De dood heeft niet het laatste woord, er staat je een heel nieuw leven te wachten na de dood. Én het geeft de mogelijkheid om er elke dag weer het beste van te maken.

Christenen halen hoop uit de boodschap van Pasen juist ook in deze tijd van Corona. Wat geeft jou hoop en houvast in moeilijke tijden of lastige momenten in je leven? Je familie, vrienden, een hobby, de lente die toch gewoon weer aanbreekt, je geloof....?

Hieronder vind je het slotlied van vorig jaar van het jaarlijkse muziekspectakel 'The Passion'. The Passion vertelt het verhaal van het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Het slotlied symboliseert de opstanding van Jezus. Vanavond kun je het programma weer op televisie volgen. The Passion zal dit jaar wel heel anders zijn, vanwege het Coronavirus. Ik ga vanavond kijken...

Ik wens jullie allemaal een fijn Pasen! We mogen zo in gedachten samen zijn en als het ware proosten op: nieuw leven, de lente, vrienden en familie en hoop op een snel einde van deze pandemie en daarna een mooie nieuwe start voor iedereen, na Corona, dat zal niet makkelijk zijn, maar we houden hoop!

Iris Nitrauw (NWI)

Iris is docent Levensbeschouwing en mentor op het Revius Wijk. Geboren in 1985, getrouwd en moeder van 2 kinderen.