StartvanjeDag.nl - een positieve start van je thuisschooldag!

Loser

Wanneer ben je eigenlijk een loser? En wie bepaalt dat je een loser bent? Ben je een loser als je een onvoldoende haalt voor 'een makkelijke toets'? Ben je een loser als je geen of weinig vrienden hebt? Ben je een loser als jij of je ouders niet genoeg geld hebben voor merkkleding?

Volgens mij zijn er wel een miljoen redenen waarom mensen elkaar bestempelen als 'loser'. Maar waarom eigenlijk? Waarom vinden mensen anderen mensen 'een loser'? Om jezelf beter te voelen dan die ander? Gewoon, omdat je het kan zeggen, en het wel fijn voelt om te zeggen?

Ik vind 'loser' eigenlijk een stom woord, maar als we het nu toch over 'losers' hebben...

Ik denk dat iedereen een loser is. Iedereen doet dingen die niet zo handig zijn. Ik denk ook dat iedereen zich wel eens een loser voelt. En een fijn gevoel is dat zeker niet.

Uiteindelijk denk ik dat echte losers niet bestaan. Het zijn meningen. Wij vinden anderen een loser, of onszelf. Ik hoop dat je je niet laat leiden door nare woorden van anderen of het stemmetje in je hoofd dat zegt dat je een loser, niks waard, bent. Het is gewoon niet waar!

Hieronder een paar voorbeelden van bekende mensen, die volgens anderen of zichzelf losers waren...

  • Katy Perry stopte met haar middelbare school om zich op haar muziek te richten. Tot drie keer toe werd ze steeds ontslagen door platenlabels.
  • Oprah Winfrey wilde graag tv-presentatrice worden, maar werd ontslagen bij een lokaal televisiestation, met de boodschap dat ze niet geschikt was als tv-presentatrice.
  • Jim Carey, beroemd acteur, werd tijdens zijn eerste optreden als comedian uitgejouwd en moest het podium verlaten.
  • Thomas Edison, de uitvinder van electriciteit, werd verteld door zijn leraren dat hij te dom was om iets te leren. Ook heeft hij wel 10.000 mislukte pogingen gedaan, voordat hij de gloeilamp uitvond.

Kijk en luister naar het lied 'Beautiful', gecoverd door Davina Michelle, origineel is van Christina Aguilera. Hieronder vind je een gedeelte van de songtekst in het Nederlands (vrij vertaald).

Elke dag was een mooie dag
Maar dat verdween, ze zijn gemeen
Soms dan voel ik me rot daardoor
Kon ik maar zijn, zoals zij zijn

Jij bent net zo mooi, al denken zij van niet
Je woorden zullen mij niet raken
Jij bent net zo mooi, dat jij dat nou niet ziet
Nee, je woorden zullen mij niet raken - oooh nee
Dus doe me nooit meer zo'n verdriet

Al doen we maar wat raak
Al gaan we soms tekeer
Weet, niemand is volmaakt
Zit niet bij de pakken neer

Iris Nitrauw (NWI)

Iris is docent Levensbeschouwing en mentor op het Revius Wijk. Geboren in 1985, getrouwd en moeder van 2 kinderen.