StartvanjeDag.nl - een positieve start van je thuisschooldag!

Stoer

KLASSE is een Instagramaccount waarop eerlijke verhalen voor en door scholieren worden gedeeld. Zo ook het verhaal van Wilrik: hij deed zich stoer voor om bij anderen in de smaak te vallen, maar bereikte het tegenovergestelde. Lees hier zijn verhaal!

"Mijn middelbareschooltijd begon ik in Amersfoort, maar later ben ik naar een school in Ermelo gegaan. Ik kijk terug op een mooie schooltijd, hoewel het wel beter had gekund. Het eerste halfjaar was ik vooral bezig met de vraag: 'Vinden mensen mij wel leuk?' Ik deed stoer en sloofde me uit, door bijvoorbeeld vervelend te doen tegen docenten en andere leerlingen te plagen. Achteraf kwam ik erachter dat ik dit eigenlijk alleen maar deed, omdat ik onzeker over mezelf was."

"Ik wilde graag vrienden krijgen en ik dacht dat ik me daarvoor moest uitsloven. Dat bleek helemaal niet zo te zijn! Mensen vonden me niet extra grappig of leuk als ik me anders voordeed dan ik was. Op een gegeven moment had men door dat ik me anders voordeed dan ik eigenlijk was. Dat zorgde ervoor dat niemand vrienden met me wilde zijn."

"Met tegenzin ging ik naar school. Ik was onzeker, gedroeg me vervelend en ik had geen vrienden. Dit zorgde ervoor dat ik het niet naar mijn zin had en om het kleinste dingetje al moest huilen."

"Nu ik van de middelbare school af ben, merk ik dat iedereen wel ergens onzeker was. We willen allemaal dat andere mensen ons leuk vinden, daarom doen we ons anders voor dan we eigenlijk zijn. Ik heb er spijt van dat ik niet mijn hele schoolperiode de echte, veel leukere Wilrik heb kunnen laten zien. Als ik deze periode kon terugdraaien, had ik dat meer geprobeerd."

"Nu denk ik: pesten is niet oké! Je kunt mensen pijn doen, door pesten durven veel mensen zichzelf niet meer te zijn. Ik was op de middelbare school een echte klojo, mensen voelden zich onzeker bij mij. In de derde en vierde klas veranderde dat gelukkig, toen kon iedereen zichzelf zijn bij mij. En nog steeds!"

Hier zie je Wilrik en zijn verhaal:

Iris Nitrauw (NWI)

Iris is docent Levensbeschouwing en mentor op het Revius Wijk. Geboren in 1985, getrouwd en moeder van 2 kinderen.