StartvanjeDag.nl - een positieve start van je thuisschooldag!

Spiegel

Ik weet niet of jullie vaak in de spiegel kijken? Pubers schijnen dat heel vaak te doen :-)... 'Zit mijn haar wel goed?','Is mijn mascara niet uitgelopen?'.

Nu velen van ons thuis zitten en waarschijnlijk meer vrije tijd hebben dan anders, wil ik jullie uitdagen om nog eens wat vaker in de spiegel te kijken. Niet om te kijken naar of je haar nog goed zit of dat die puist al is verdwenen, maar om jezelf een spiegel voor te houden en eens naar jezelf te kijken. Deze tijd thuis kun je ook gebruiken om na te denken over de vraag 'wie ben ik eigenlijk?'.

Hier vind je een pdf-bestand. Teken jezelf en denk eens na over wie jij bent. Je kunt denken aan de volgende dingen: Wat zijn mijn talenten (wat kan ik goed)? Wat zijn mijn positieve eigenschappen? Waar word ik blij van? Welke mensen zijn belangrijk voor mij? Wat soort vriend of vriendin ben ik? Waar moet ik nog aan werken?

Een poos geleden keek ik naar het programma: 'De Klas'. Erben Wennemars (bekend schaatser) mocht les geven op een middelbare school. Bekijk het filmpje en zie wat zijn boodschap voor de klas (en ook voor jullie) is!

Iris Nitrauw (NWI)

Iris is docent Levensbeschouwing en mentor op het Revius Wijk. Geboren in 1985, getrouwd en moeder van 2 kinderen.