StartvanjeDag.nl - een positieve start van je thuisschooldag!

Iedereen is nodig!

Bij ons op school heb je verschillende niveaus. Ik merk weleens dat dat best wel een 'dingetje' is. Ik hoor regelmatig dingen als: zij zijn écht dom of zij kunnen alleen maar goed leren, daar heb je toch niets aan?

Eén van de redenen waarom school belangrijk voor je is, is omdat school je voorbereidt op een baan. Een baan is onder andere belangrijk, omdat je er geld mee verdient om jezelf te onderhouden.

Een baan is voor veel mensen ook belangrijk, omdat het hen een gevoel geeft dat ze nuttig zijn en hun steentje bijdragen aan de maatschappij.

Nu, in deze crisis, zien we dat je niet alleen maar wat hebt aan 'knappe koppen', maar ook aan mensen die praktisch zijn en goed met hun handen. Iedereen is nodig!

De dokters hebben we nodig, om ons beter te maken. De vakkenvullers hebben we nodig, omdat we eten moeten kunnen kopen in supermarkt om te overleven. Docenten zijn nodig om leerlingen ook in deze tijd onderwijs te geven en jullie voor te bereiden op je toekomst. Vuilnismannen zijn nodig, zodat onze huizen en straten niet vervuilen. Vrachtwagenchauffeurs zijn nodig om ons land te blijven bevoorraden met voedsel, medicijnen en andere nodige dingen.

Als we over een tijdje weer op school zijn, hoop ik dat we niet meer opkijken of neerkijken op elkaar, maar beseffen dat niemand meer of minder is. We hebben iedereen nodig. Het één kan niet zonder het ander.

Deze mevrouw heeft bijzonder (mooi) werk:

Iris Nitrauw (NWI)

Iris is docent Levensbeschouwing en mentor op het Revius Wijk. Geboren in 1985, getrouwd en moeder van 2 kinderen.